НМП митологија: жртви, осомничени и сведоци во истрагата за исчезнувањето на Мудрите Јарци. Како што и му прилега на еден циркус, никој и ништо меѓу нив не е она што се чини на прв поглед. Дури и полицијата тоа го знае! Сe што треба човек да стори е да погледне малку подобро, зад гестовите, зад маските… Кој е Кловнот, тој некрунисан крал на Допелгангер? Каква е врската меѓу Мудрите Јарци и циркуската Самовила? Што точно е мистериозниот објект што лежи во основата на циркускиот шатор? Навлезете подлабоко… Оревот е под лушпата.