Идеализмот никогаш не умира

Постојат ли уште луѓе кои за време на паузата за ручек се враќаат дома? Непрактично е, затоа што никогаш не можеш да се одлучиш што да оставиш во канцеларија а што да понесеш со себе, или па уште полошо – кога ќе стигнеш дома наоѓаш уште 300 работички што „ќе ти се најдат“ во канцеларија. […]

Те

Те В. Засакав, кога ги стави двете Таце врз очите Зи, колку посилно триеше Толку вте сакав. Зи, кога ме погледна Така вцрвенет . Збунет.

ФУНКЦИОНЕРОТ

Имаше кај нас еден функционер, верувајте ми, многу чудна појава од човек. Што човек ќе беше тоа!?! Малкумина го познаваа навистина добро, иако беше присутен насекаде, се шеткаше, работеше, чепкаше, беше си бил активен за разни важни и неважни нешта. Човекот беше образуван, барем на хартија, секоја чест за тоа, од време на време го […]

КОЛЕКЦИОНЕР

Јас сум најголемиот колекционер на the best of. Уредно ги складирам највртените, најдобро рангираните ствари, хронолошки ги подредувам, педантно ги класифицирам, ги етикетирам. Репродукции од најпознатите дела на сите сликари, од сите периоди. Избори и антологии од раскази. Само наградувани филмови. Само фотографии со складни и насмеани лица, со допадливи позадини, со интензивни бои. Контакти […]

„ Работата е во тоа што овие скали се за симнување “

„ Работата е во тоа што овие скали се за симнување “ –АурораБернандез (првата сопруга на Кортасар)