проба:НЕСРЕЌА/NESREĆA

НЕСРЕЌА Утринава ме удри камион, ме пукна во гради, ме изби од чорапи, на лице место бев мртов, односно малку фалеше, и тогаш слушам ѕвони, мобилниот се слуша, се јавувам: Ало, имав несреќа, не можам да зборувам. Ја сум, тетка ти, се навлажнив, дојди итно. На итна сум, односно на пат за, а ти што […]