„ Работата е во тоа што овие скали се за симнување “

„ Работата е во тоа што овие скали се за симнување “ –АурораБернандез (првата сопруга на Кортасар)

Зашто сам за “гуменковци”?

(или “Што ќе ми ги кондоми?”, а и “Уз кур су ми куртони!”, (уличарски кажано) )

Приказни од Барселона – 1

* * * Со Словенците се запознавме претходниот ден и заедно одевме на железничка да се запознаеме со останатите. Таму веќе имаше неколку души, се запознавме и стоевме со куферите покрај нас. Организаторите не не’ рецкаа многу, броеја колку луѓе се дојдени, кој кога треба да стигне и во паника беа зашто никој не знаеше […]

Fwd:….

Имам симпатија. Па, успеав некако да ја откријам неговата шифра на E-mail сандачето. Како, тоа е друга приказна. Сакам да ви пренесам нешто возбудливо што прочитав во една од пораките до него. И тоа, една навидум спам порака, која очигледно беше препратена на повеќе луѓе од нечиј адресар. Знаете, од оние пораки со „Fwd:” пред […]

Меѓусцена

—упатство за употреба— Станува збор за извадок од недовршениот драмо-роман (не само засега недовршениот, бидејќи никогаш нема да биде довршен) кој е дамнешен продукт од тридневниот муабет на тогашни двајца другари, денес крвни непријатели. Јас сум еден од тие двајца.Текстот што следи е мој. Другиот автор си фати женска и веќе не го интересира текстот. […]