Канео Ценобит

Се шетавме низ охридската чаршија со Шајкоглавиот кога едно детенце ни истрча сред пат со кошница полна рубикови коцки. „Колку лоша идеја“, си помислив, а Шајкоглавиот само се насмеа и од џеб извади 500 евра за цела кошница. При глетката на толку пари во нечија рака,

Чамец

Пловеше низ убавата ноќ, веслајќи со едно весло на едната, па на другата страна, вртејќи се наоколу во ритамот на рацете и длабоко вдишувајќи. Месечината беше колку третина од целото небо како и обично, а тој се враќаше со богатиот улов на ѕвезди. Внимателно си го паркира чамецот под дрвото, го заврза за да не […]

Прв бакнеж

Нејзиното име полека се лизна надолу во моето грло   Прв бакнеж- малодушност, Чувство како да сум во музеј

Тhe knights who say „cool“

„Некогаш вистината, односно мојот поглед на нештата, е побитен од тебе, никогаш стекнат пријателе“ – Некој мртов умен човек Мислев дека тие се кул. Некогаш. Не повеќе. Се заебав, знам. Скоро секогаш ми се случува истото. Kога наместо сликата за некоја личност ќе ја видам самата личност и неговите патетично злонамерни дела – останувам со […]

„Кујна“

На Татко Што стана со нас? Кои сме ние? Кога почна со тешки тупаници да форсира по грбот и главата, си реков, „Така…., убаво! Сега нема да одговарам пред себе за тоа што ќе го сторам. Ќе биде оправдано со единственото оправдување кое постои – незапирливиот бес на повреденото его.“