Топчек 2

…а кој беше Топчек? Неколку пати го имам спомнато. За прв пат го сретнав оној валкан ден во Лизниленд каде скриен зад ципата на Рики Штраус екранот си играше мижитатара со една стоногалка по има Гастон. Всушност, Топчек е ама баш никој, полска марионета што секогаш и сегде ја поставуваат на битна позиција за да […]

Предавник

Седејќи си така безработно, се утепав мислејќи, за да ми текне некоја песна. И забив нож во грб на уметноста.

LCD Soundsystem – Sound of Silver

Што би можеле да очекуваме од Џејмс Марфи по феноменалото деби LCD Soundsystem и експериментот за Nike – 45:33 (или како и да се викаше)? Често пати се случило група да извади добар прв албум а после да се изгуби во славата (Franz Ferdinand anyone?)… Но за среќа, тоа не е случај со LCD. Неколку […]

Аудиција

Ми се чини цела вечност се подготвував за аудицијата. Внимателно избрав со што ќе се претставам. Потоа два часа ги пеглав алиштата, а чевлите цел половина час ги чистев и премачкував со нова, свежа боја. Сакав да изгледам беспрекорно. Си замислував колку ќе биде горд кога ќе ме видат сите, сигурно и ќе го потапкаат […]

Пиво

Се свестив мочајќи…