Импресии – афтер парти

Врескаа во тишината, а јас се чуствував како да сум на најбезбедното место на светот. како да патував скриена под јорганот, во мојот кревет. Сите беа прекрасни, а ноќта наликуваше на сон од кој кога ќе се разбудиш, пак ги затвораш очите и сам ја продолжуваш приказната додека навистина не мора да се разбудиш. Ноќта […]

Примарно Искуство (Излет)

We started a voyage, a voyage that would change the world, every last bit of it. Riding along were ten soldiers, ten pagans with chins of steel, there would be additional 3, but they don’t matter.

Обиди се повторно

  Пред некој ден, немав Интернет. Секогаш кога ќе побарав некој сајт, прелистувачот ми даваше некаков список на можни причини за ова, како и копче кое на македонски јазик ми вели “Обиди се повторно”. Понекогаш мислев дека ако кликнувам повеќе пати на копчето, Интернетот чудесно ќе дојде, но тоа, нормално, не се случи. После некое […]

Тој и тој

Џон Лок рече Џон Лок Киро Глигоров рече Киро Глигоров Пабло Неруда рече Пабло Неруда Гоце Делчев рече Гоце Делчев Горан рече Зоран кога ги прашаа како се викаат

Гос-

поде. Дај ми Тр-р пение. Тр-р пениe-с- пасение.