Кломпарот и Начкрапникот!

Таму некаде во средина на 1990-те, Кломпарот беше редок карактер, можеби еден и единствен, така заглавен во топлото пештерче сред ГТЦ Скопјанка. Го викаа „повлечениот срцекршач од Аеродром“ и со причина: секое лице кое ќе му се најдеше на патот се заљубуваше во него и безусловно завршуваше со бессони насолзени ноќи длабоко во вечната скопска […]

Физика/Етика

Не знам зошто, ми е         паднат моралот во последно време? Ах, проклета, гравитација!