Прекрасна ноќ

            Во една свежа мајска ноќ, Петре и Ѕвездана се шетаа низ градскиот парк. Петре јадеше семки, а Ѕвездана сончоглед. Потоа, во едно старо градско маало, седнаа на една клупа и долго разговараа. Им беше многу пријатно.

            Откако Петре ја испрати дома, влезе во лифтот и си рече колку добра вечер, во огледалото, во неговата насмевка, на неговите заби, виде црна лушпа од сончоглед.

 Под дрвото, покрај езерото (Димитар Петровски)

Нема коментари

Сè уште нема коментари.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Се извинуваме, но коментарите се затворени.