:: На авионот Борсел – Скопје ::

 Гледајќи назад кон детството (Ана Јакимска)

Летавме низ Франција со госпоѓа Паштета и нејзината говедо од ќерка кога турбуленциите ни дадоа до знаење дека журката допрво почнуваше. Ќелавиот човек пред мене веднаш почна да се моли на некој негов англиски бог иако бев сигурен дека порано тој се молел и да си ја задржи косата, ама ете, ништо. Јас, од друга страна, му се молев на богот за производство на авиони, затоа што, си викам, тој сигурно има само една и единствена намена, па поголеми се шансите да ме ислуша, нели, не како шалтер во МВР, по 18 намени кај што и пола е премногу.

Нема коментари

Сè уште нема коментари.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Се извинуваме, но коментарите се затворени.