Увогнезд

 Смеам да си играм со лудило? (Златко Пармаковски)

Искреноста моја е темпераментна и жива, низ борба,

без мудрост,

таа трага по мирот.

 

Да бидам вредна,

а во тоа доследна,

не е доволно, без радост.

 

Сепак има искра, импулс и крик

дека ќе го преведам зборот ‘earnest’

на мајчиниот јазик.

Нема коментари

Сè уште нема коментари.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Се извинуваме, но коментарите се затворени.