Ана Јакимоска

„Ми се чини дека е дојдено времето да се соочите со себеси и да заклучите што сте и што ќе работите.“

Џек Керуак, „На патот”

 
доаѓање дома реката е облаци скопје изгрејсонце - пладне... без излез...
на патот скопскиот светски... хотел ново утро одамна зајдено...
портретот на баба смачкување на идолите сам во барот тоа е таа што се случило со...
воз ...бучава храбар нов свет пред да ги измислат... купатилото
солзи во рајот еврејско скопје во овој град, ништо не... за јавна употреба породување
ова е дома сега здраво, тука небото цвеќиња те истурив во шољата би можела да те изедам