Гоце Ефтимов

Се провлекоа низ глава од игла, луѓе во кожни маски со небо на раме и смрзната кал под пета. И со Ѕверот зад грб, бавниот танц на жилавите продолжува, овој пат во квази-патеписна форма...

 
давид и голијат ...дремка пано таму негде едно
коњче батко и змајот камуфлажа убијте ги сите ти на твое, ја на мое
би сакал... спроти белиот ден мртва снага лицето, цигарата... кучешки танц
воајери очите на бурата политичарот пластична бања ...питач
убиство четири души туристи лебдење лебдење 2