Јован Петрушевски

Се тркалаат бавно ѕвездите, пулсирајќи во здивот на мечето некаде на пола пат меѓу сонцето и месечината. Суперхерои од Јапонија до САД и џуџиња измолкнати од процепите на пар хит песнички трчаат наоколу нафукани со лошо кафе. Додека летаме во тесното седиште на прастар авион, за момент ги тргаме слушалките во надеж дека трип поп хаосот ќе продолжи и без нас.

 
здраво, сонценце moon balloon бу! здраво, мече враќањето на астробој
ѕвезден џангл црвено црвено... многу фала минимал зебра mr. larynx (тапет)
mr. larynx spiderwoman mr. complex mean-ass кафе mr. brightside
малото жолто... странци во ноќта mr. beast звукобран малото црвено...
храмот негде над маврово сибир atomique
колаж 1 колаж 2 колаж 3 одмотување мечкарот
ѕвездениот воин