Милена Станишлевиќ

Одраз во очите на Вилена Спероу: времето се враќа наназад на струмичките ѕидни часовници, Виленската кобила прелетува напред метар по километар во сенишно старечки ритуал, а таму негде на работ од побеснетата шума, извира нов лик од површината на скршените огледала: двојник на одразот!

 
растам брзо мат часовник заробена во времето бејбиклок хедбенгер
заспаниот бартон

...пријатели

вилена спероу смеам ли? за пеперутки сонувам
извор на животот огледала 1 огледала 2 огледала 3 одраз
нивеа софт силуета не бегај одејќи 2 дехидрација
слобода на говор како unesco 2 aquila non capit muscas