НМП

На 16 декември 2006, НМП настапи на изложбата Visual Noise, организирана од Погон под мотото „Слушам боја, гледам звук.“ Мала Станица беше поделена во три секции - дизајн, фотографија и стрип - а пред самата изложба се оддржи и јавна трибина за поддршка на младите уметници. Вака приближно течеше настанот низ прекршената призма на НМП: слава им на сите што учествуваа!

 
visual noise флаер етна и трибината 1 етна и трибината 2 етна и трибината 3 visual noise постер
графички дизајн 1 jazzin' high мутисмус порака во шише астро
графички дизајн 2 звукот мршојадецот фонтаната графички дизајн 3
аце и бучавата фото оддел 1 стрип фото оддел 2 -чкрап-
митко доновски маја лукаревска псила кирил шентевски ана јакимска
нотите на боса новата нотите на рокот нотите на... нотите на џезот тинитус
екрани- зација избраниот народ самсон и далила давид vs. голијат салома (абу граиб)
...хијавата реши... зеа се распаѓа... клештарот и ритуалот...